SİNOP / BOYABAT - Osman Özgün Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sn. Nazif YILMAZ, Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde; Boyabat, Durağan ve Saraydüzü'nde görevli okul yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıya Boyabat Kaymakamı Sn. Enver YILMAZ da katıldı. Kaymakam Bey, okul yöneticilerine ve Bakan Yardımcısı Sn. Nazif YILMAZ'a yönelik Boyabat'ta yürütülen eğitim faaliyetleri konusunda bir değerlendirme konuşması yaptı.

Nis

Ramazan ayı Kur’an ayı, Ramazan ayı Rahmet ayı, Ramazan ayı Mukabele ayı, Ramazan ayı Teravih ayı. Müslümanlar bu güzel ayın manevi ikliminden istifade ederler. Mukabele de peygamberimiz döneminden bir gelenek özel bir gelenektir. Biz de öğrencilerimizi bu güzel ve anlamlı geleneğin bir parçası olsunlar diye müftülük ile iletişim halinde mukabele için camilerde görevlendirdik.

Nis

Duyarlı ve hayırsever öğrencilerimizin Ramazan ayı içerisinde başlatmış olduğu RAMAZAN SANDIĞI yardım kampanyası İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin ilgisi ile tamamladı. Hazırlanan yardım kolileri Boyabat ilçesine deprem sonrası yerleşen depremzede ailelere, öğrenci ve öğretmenlerin ziyareti ile ulaştırıldı.

Nis

Öğrencilerimizin muhakeme gücünü artırmak ve yorum yapma kabiliyetlerini güçlendirmek, aynı zamanda mevcut dönemde ve geçmiş yıllarda okutulan meslek dersleri ve konularıyla alakalı bilgilerini tazelemek ve pekiştirmek amacıyla meslek dersleri soru çözüm saati uygulamamız başlatılmıştır. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü meslek dersleri soru havuzundan seçilen çoktan seçmeli sorularımız her kademedeki öğrencilerimize gördüğü dersler doğrultusunda yöneltilmektedir. Öğrencilerimiz soru çözüm saati sonunda meslek dersleri öğretmenlerine çözümünde zorlandıkları soruları sorarak bu sayede kısa bir konu tekrarı da yapmaktadırlar.

Nis

Öğrencilerimizin masa tenisi, mangala, satranç, kelime oyunları vb. oynayabilecekleri bir ortam hazırladık. Öğretmen ve öğrencilerimizin özverili çalışmaları ile hazırlanan bu ortam İlçe Milli Eğitim müdürümüz Osman Özkan tarafından ziyaret edildi. Öğrencilermizin keyifli vakit geçirebilecekleri bu ortamın  hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Modern çağda yeni neslin duygu, düşünce ve davranışlarını anlamak konulu semineri psikolojik danışman Nazlı İzel Genç öğretmenlerimize yönelik gerçekleştirmiştir. İçinde bulunduğumuz çağın özellikleri, teknoloji, aile bağları ve iletişim gibi konulara değinerek gençlerin içine doğduğu, biz yetişkinlerin ise yaşadığı dünyaya birlikte bakıldı. Kuşaklar ve özellikleri, bu farklılıkların doğasını anlamaya birbirine karşı şefkatli ve kabul edici iletişimin önemine değinildi. Ergenlik dönemi ve Z kuşağını da ele alarak gençlerin dünyasını anlamaya ve içinde bulunduğumuz çağa bakarak bütüncül bir bakış açısı ile yaklaşıldı.

Nis

Okulumuzda öğrencilerimizin kendilerini rahat hissettikleri, sosyal ve sportif yönlerini geliştirmelerine faydalı aynı zamanda keyifli vakit geçirecekleri ortamlardan biri olan sosyal aktivite sınıfımıza bu kez öğretmenlerimiz misafir oldu.

Her zaman ders masalarında buluşan okulumuz öğretmen ve öğrencileri bu sefer tenis masasında bir araya geldi ve iki grup arasında masa tenisi müsabakaları düzenlendi. Özellikle öğretmen-öğrenci eşleşmelerinde renkli görüntülere sahne olan maçları bir çok öğrenci heyecanla takip etti.

Masa tenisi müsabakalarına katılan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Günümüz dünyasının en yaygın bağımlılık türü olan teknoloji bağımlılığı, bağımlılığın belirtileri, zararları ve öğrencilere nasıl yardımcı olabilecekleri hakkinda okul psikolojik danışman ve rehber öğretmeni tarafından öğretmenlerimize bilgilendirici seminer verildi. Kişisel olarak kendimizi eleştirmek adına telefon ayarlar menüsünden günlük olarak ortalama hangi uygulamalarda toplam ne kadar süre telefon ile meşgul olduklarını görmeleri adına bakmalari istendi. Seminer sonrası öğretmen broşürleri öğretmenlere iletildi.